Опубліковано результати чергового цікавого дослідження, проект реалізований фахівцями європейського видання WhatCar.

Список відкриває Audi A3. Власники автомобілів цієї моделі висловлюють свої нарікання. Щонайменше 58% із них періодично звертаються на СТО через рік після придбання машини.

Близько 30% скарг пов’язані з некоректним функціонуванням та «глюками» електроніки. Ще 32% водіїв заявили про поломки у системі електрообладнання. Надходять також скарги про неналежну роботу коробки перемикання передач, прискорене зношування акумулятора і тонке барвисте покриття кузова.

Далі слідує ще один західний автомобіль – Mercedes-Benz A-Class. Багато автовласників скаржаться на низку технічних проблем. Часто підводить привід ГРМ, є питання до електронного блоку керування. Не менше 46% автолюбителів заявили про подібні несправності.

У ряді випадків надходять скарги на неналежну роботу штатного кондиціонера. До того ж періодично виникають проблеми з бортовою електрикою.

Третім у списку є чеська Skoda Octavia. Цей ліфтбек D-сегменту випускається під контролем західнонімецького концерну Volkswagen. Машини приганяють на станції технічного обслуговування через 1,5 роки після покупки. Не менше 30% автолюбителів скаржаться на різні дрібні поломки, ще 31% заявили про часті поломки по електричній частині.

Близько 32% стикаються з неналежним функціонуванням мультимедійної системи, а також модуля навігації. Іноді барахлить КПП, зчеплення та маховик. Є зауваження до антиблокувальної системи, підводять також всілякі рецептори.

Автовласники, які купили чеський кросовер Skoda Kodiaq, періодично скаржаться на проблеми зі зчепленням та трансмісією.

П’ятою проблемною машиною є Volkswagen Golf, який раніше вважався еталоном у своєму класі. Особи, які купили цю машину, відзначають періодичні збої мультимедійних систем. Іноді спостерігається некоректне функціонування навігаційного модуля.