Check Engine – лампочка на панелі приладів транспорту, яка свідчить про те, що ДВС автомобіля працює не нормально. Цей значок не означає, що водій повинен зупинити рух.

«Апостроф» розповів про те, як позбутися цього дратівливого індикатора.

Звичайно ж, ігнорувати значок Check Engine, який спалахнув на панелі, ігнорувати не можна. Але якщо ви впевнені в тому, що з транспортом все нормально, то потрібно знати, як припинити цей «діалог» з машиною.

Якщо після включення Check Engine машина продовжує рух як ні в чому не бувало, можливо, стався короткочасний збій, і тоді тривожний індикатор краще відключити з таких причин:

  • палаючий Check Engine відволікає водія від дороги;
  • ввімкнувшись, індикатор вже не просигналізує про появу справді серйозної проблеми.

Що робити далі?

Пару разів потрібно вимкнути і знову ввімкнути двигун. Якщо індикатор згасне і знову не з’явиться, значить, не потрібно переживати.

Потрібно від’єднати мінусову клему акумулятора приблизно на п’ятнадцять хвилин. Спосіб перевірки той самий, що й у першому випадку, але потрібно буде вводити код активації мультимедіа.

Самостійно проведіть діагностику за допомогою портативного сканера ELM 327, що вставляється в роз’єм OBD II, і встановленого на смартфон або інший гаджет програми (популярна — Torque).