Згідно з опитуванням, проведеним провідними аналітичними агенствами, більшість покупців між доступністю, безпекою та паливною економічністю, а також надійністю при купівлі автомобіля віддають перевагу саме останньому фактору. Але які саме бренди роблять найнадійніші автомобілі.

У своєму рейтингу ми ґрунтувалися на інформації аналітиків Consumer Reports, які проводять власні дослідження у цій галузі. У добірку увійшли виключно марки, які офіційно представлені в Україні, пише Wheels News.

Toyota

Найнадійнішою автомобільною маркою станом на 2023 виявилася Toyota. Японський бренд, що випускає автомобілі мас-сегменту, має оцінку надійності від аналітиків Consumer Reports в 72 зі 100 балів. Найбільш надійною моделлю компанії вважається Corolla Hybrid, яка набрала в 2023 році 93 бали зі 100 можливих. На другому місці за цим показником іде Toyota Prius, а трійку замикає бензинова Corolla.

Lexus

Люксовий підрозділ Toyota перейняв у головної компанії все найкраще в галузі безпроблемності. Більше того – Lexus є єдиною автомобільною маркою, всі моделі якої досягли оцінки надійності вище за середній.

За відсутність технічних проблем «Лексус» було присвоєно 72 бали зі 100 можливих, а найбезпроблемнішою моделлю виявився позашляховик Lexus GX (91/100), за яким розташувався Lexus NX.

Mazda

Consumer Reports надав цій марці з Хіросіми оцінку надійності в 65 балів зі 100, що зробило «Мазду» однією з найкращих компаній у плані безпроблемності її машин. Найвища оцінка з погляду відсутності поломок дісталася моделі MX-5 Miata, але практично не відстають від неї кросовер CX-3, а також популярний в Україні CX-5.

BMW

Поки надійність німецьких автомобілів стає дедалі гіршою, BMW несподівано для багатьох покращує свою позицію в цьому рейтингу відразу на 10 місць. Consumer Reports привласнив цій компанії оцінку 65 балів зі 100, а сам баварський бренд з 14-го місця у 2022 році перемістився на 4-й рядок у 2023-му. Найнадійнішою моделлю BMW цього року названо 3-Series з результатом 80 балів зі 100 можливих.

Honda

Ще один представник японського автопрому в цьому рейтингу заробив 62 бали зі 100. Найкращим автомобілем з погляду надійності «Хонди» Consumer Reports назвав Accord, за яким вишикувалися Passport і надпопулярний Civic.

Щодо решти учасників цього рейтингу, то з 6 по 10 місця розташувалися такі бренди:

  • 6 позиція – Audi (оцінка надійності автомобілів бренду – 60 балів із 100);
  • 7 позиція – Subaru (оцінка надійності машин компанії – 59/100);
  • 8 позиція – Kia (оцінка надійності продукції марки – 54/100).