Згідно з українськими правилами дорожнього руху, перевезення дітей в автомобілях має здійснюватися виключно у дитячих кріслах. У той же час, далеко не всі водії дотримуються цього правила. Так, днями патрульна поліція зупинила авто Mazda 3 на вулиці Біжівка у Борисполі. Причиною зупинки став той факт, що жінка за кермом тримала у себе на руках дитину.

Враховуючи, що жінка перевозила дитину на передньому сидінні та без спеціального автокрісла, патрульні виписали водієві постанову за ч. 10 ст. 121 КУпАП за порушення правил перевезення дітей, що передбачає штраф у розмірі 510 гривень, пише NNews.

У поліції зазначили, що відповідно до закону, у ролі дитячої утримуючої системи може використовуватися бустер, автолюлька або автокрісло. При цьому дані засоби забезпечення додаткового захисту повинні відповідати масі та зростанню дитини.

Так, доки дитина не буде вище 145 сантиметрів, вона повинна їздити в автокріслі, яке можна встановити на будь-яке сидіння автомобіля, крім першого ряду. Можливість перевозити дітей на першому ряду автомобіля також є, але для цього необхідно встановити спеціальне дитяче автокрісло-люльку проти руху і відключити фронтальну подушку безпеки.