Здебільшого люди купують кросовери не для того, щоб борознити на них бездоріжжя, а щоб зручно доставити сім’ю, друзів, речі та домашніх тварин з пункту А до пункту Б. Єдине, що турбує власників таких машин, як далеко і довго вона проїде без поломок.

Останні матеріали американської компанії «Consumer Reports», що займається зокрема дослідженнями в галузі надійності автомобілів, виділили найбезпроблемніші на думку аналітиків кросовери в 2023 році, пише Wheels News.

Lexus NX

Марка Lexus явно перейняла материнську компанію Toyota здатність робити надійні автомобілі. Доказом цього є її кросовер NX. Єдині проблеми, на які скаржилися власники таких паркетників з початку 2023 року, стосувалися якості кузовних деталей. Рейтинг надійності цієї моделі за версією “Consumer Reports” – 4 з 5 балів.

Subaru Forester

Один із найпопулярніших кросоверів компанії Subaru є за сумісництвом ще й одним із найбезпроблемніших у лінійці японського автовиробника. Основні проблеми, які докучали його власникам з початку 2023 року, торкалися лише бортової електроніки. Загальна оцінка надійності – 4 із 5 балів.

Lexus GX

Ще один представник модельної лінійки Lexus, який, згідно з дослідженнями Consumer Reports, є надзвичайно надійним автомобілем. Згідно зі звітом американських аналітиків, які посилаються на відгуки власників цієї моделі, безпроблемність дозволила їй заробити за цим параметром 5 балів із 5 можливих.

Єдина реальна проблема, яка стосувалася таких позашляховиків у 2023 році, торкалася їхньої електроніки (зокрема роботи мультимедійної системи, а також датчиків паркування та камери заднього виду).

Mazda CX-9

Рейтинг надійності цієї місткої «Мазди» – 5 балів з 5. Цілком безпроблемною її назвати не можна, але несправності, зазначені власниками цього кросовера, виявилися незначними, і збігаються з більшістю головних дефектів у випадку з рештою учасників рейтингу.

Йдеться лише про нестабільну роботу бортової електроніки (камеру заднього виду та «парктроників»).