Експерт пояснив, що коли машина їде трасою з кількома смугами в кожну сторону, в АКПП або варіаторі включена вища передача. Саме завдяки їй вдається заощаджувати паливо під час руху на високих швидкостях.

Однак навіть при незначному прискоренні (наприклад, для випередження автомобіля, що їде попереду) електронний блок управління «автоматом» змушує коробку перемикатися вниз, щоб прискорення було більш динамічним. Ось це і призводить до підвищення витрати палива, так як обороти зростають.

А заощадити паливо дуже просто: для цього потрібно зафіксувати найвищу передачу. Для цього необхідно перевести селектор автоматичної трансмісії у ручний режим. Після цього на панелі приладів замість “D” засвітиться цифра, що позначає увімкнену передачу. Тепер коробка не перемикатиметься на знижену при легких натисканнях на педаль, а рух автомобіля стане більш плавним.

Експерт додав, що за його особистим досвідом, на автомобілях із 6-ступінчастою АКПП та варіатором із шістьма квазіпередачами така «ручна» фіксація передачі дає можливість заощадити до 0,5 літра палива на 100 кілометрів пробігу.