До українського парламенту внесено новий законопроект, відомий як № 9076, спрямований на посилення покарання для тих, кого спіймають за кермом у стані алкогольного чи іншого сп’яніння.

Запропонований законопроект має на меті внести зміни до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, щоб вирішити проблему зростаючої кількості дорожньо-транспортних пригод, спричинених п’яними водіями, пише Avtosota.

Суха статистика

Автори законопроекту стверджують, що нинішні штрафи, які вже є найвищими серед усіх штрафів, пов’язаних з керуванням автомобілем, є недостатніми з огляду на тривожну статистику. Лише у 2022 році 91 людина загинула, а 1031 особа була травмована в результаті ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп’яніння.

Для вирішення цієї проблеми законопроєкт пропонує суттєві зміни, деякі з яких у слайд-презентації виділені червоним кольором, щоб депутатам було легше орієнтуватися. Згідно з новим законом, перший рівень штрафів за водіння в нетверезому стані залишиться незмінним, але другий рівень передбачатиме обов’язкову конфіскацію транспортного засобу порушника за повторне порушення протягом року. Термін заборони на водіння також збільшиться з трьох до п’яти років.

Штрафи

Автори ініціативи пропонують, щоб за третю спробу керування транспортним засобом у нетверезому стані, зафіксовану поліцією, передбачався штраф у розмірі 68 000 гривень, порівняно з нинішніми 51 000 гривень, тоді як інші штрафи залишаються незмінними. Варто зазначити, що частина 130 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка стосується вживання водієм алкоголю після ДТП або зупинки поліцією до проходження медичного огляду, залишиться без змін.

Висока частота дорожньо-транспортних пригод через водіння в нетверезому стані пояснюється кількома факторами, зокрема відсутністю соціальної відповідальності серед деяких водіїв і відчуттям того, що їх не спіймають і не покарають. Щоб вирішити цю проблему, деякі країни встановили на своїх дорогах “пункти контролю тверезості”, які вимагають від усіх водіїв проходити тест на вміст алкоголю в крові. Колись ця пропозиція була включена до попереднього законопроекту, але була відкликана і забута.

Автори нинішнього законопроекту сподіваються, що він буде прийнятий як закон, щоб підвищити безпеку дорожнього руху в Україні. Однак важливо зазначити, що законопроект поки що залишається проектом і має пройти всі необхідні процедури та отримати необхідні голоси народних депутатів, щоб стати законом.