Румунська марка Dacia була змушена зупинити виробництво моделей Duster, Sandero, Jogger через сильний попит.

Новий Dacia Jogger дебютував майже півтори роки тому й з того часу підкорив як приватних, так і комерційних клієнтів. За деякими припущеннями, черга очікування на румунському заводі зі зроблених замовлень становить майже рік, пише MotorCar.

Фактично, Jogger став жертвою успіху бюджетної марки від Групи Renault: нові Duster і Sandero стають все більш популярними моделями, а внутрішні виробничі можливості Dacia не збільшуються.

Головний завод Dacia в Міовені (Румунія) перевантажений і змушений був зупинити виробництво на тиждень. Від 13 до 19 квітня, коли очікується відновлення виробничих ланцюгів, працівники перебувають у відпустках.

Третя вимушена зупинка Dacia

Один із найбільш успішних заводів у групі Renault централізує виробництво для всієї Європи моделей Duster, Logan 2, Logan 3, Sandero 2, Sandero Stepway 3 і новинки Jogger, департамент штампування та виробництва шестиступеневої механічної коробки передач і трьох двигунів, включаючи 1,0-літровий трициліндровий бензиновий TCe та 0,9-літровий TCe.

Фактичною причиною зупинки стали – мікрочіпи. Запас напівпровідників для ключового обладнання вичерпався, і тепер доведеться лише чекати, поки компоненти дістануться виробництва.

Тим не менш, бренд сподівається досягти своїх цілей без зменшення виробничих потужностей у звичайні три зміни, які й працювали дотепер. Тобто завод працюватиме вдень і вночі, не зупиняючись, щоб задовольнити високий попит.

Рекорд 2023 року

Це не вперше, коли завод Dacia був змушений зупинитися. У 2021 році він зазнав двох зупинок, втративши 33 дні роботи за дев’ять місяців. А ось у 2022 році конвеєр працював без жодних затримок.

Набраний темп може призвести до виробничого рекорду, оскільки за перші два місяці цього року Dacia побила минулорічний результат, випустивши 57 676 одиниць, що на 17 000 більше за аналогічний період минулого року.