МВС України оприлюднило попередження для українських водіїв, про необхідність заміни певних типів водійських посвідчень на нові. За інформацією Головного сервісного центру МВС, українським водіям необхідно провести обмін першого водійського посвідчення, яке дійсне протягом двох років.

Варто зазначити, що водійські посвідчення видані на два роки можна обміняти лише після того, як їх термін дії буде закінчений. Тобто треба звернутись в сервісний центр на наступний день після закінчення терміну дії.

Також, МВС заявило, що при обміні водійського посвідчення під час дії воєнного стану, водій повинен надати наступні документи:

  • паспорт громадянина України;
  • податковий код (ІПН);
  • водійське посвідчення, термін дії якого закінчився.

Медична довідка в умовах воєнного стану не надається.

Якщо за час дії перших прав, водій не отримав більше двох штрафів, то йому не потрібно буде нічого повторно здавати, він отримає нове посвідчення без жодних ускладнень.

Також було зазначено, що, якщо водій не встигне обміняти свої перші права на нові, він може продовжувати користуватися ними до закінчення дії воєнного стану. Тобто, тимчасове посвідчення, термін дії якого закінчився, все ще буде дійсним на території України.