Останнім часом у мережі стало з’являтися все більше фотографій американських бронемашин Oshkosh M-ATV. Ці броньовані автомобілі класу MRAP мають серйозну броню, а також відмінно захищені від мін, завдяки V-подібному днищу та великому дорожньому просвіту. США використовувала ці автомобілі під час операцій на ближньому сході, де дані бронемашини добре себе показали.

Екіпаж бронемашини складається з 5 осіб. Оператор-навідник, як правило, знаходиться у спеціальній турелі, яка може бути озброєна кулеметом 7,62-мм, гранатометом 40-мм або великокаліберним кулеметом 12,7-мм Browning M2. Крім звичайної турелі, конструкція автомобіля передбачає можливість встановлення модуля дистанційно керованого.

США використовували ці автомобілі в основному під час війни в Афганістані, коли через широке використання замаскованих мін військовим був потрібен особливий автомобіль, який міг би “виживати” і зберігати життя і здоров’я екіпажу після наїзду на міну. Вартість одного такого нового броньовика становила на момент покупки 470 000 доларів.

При пробитті 2-х коліс з чотирьох автомобіль все ще здатний проїхати 50 км зі швидкістю 50 км/год. З технічних особливостей, у бронемашини є кондиціонер, ABS, контроль тяги і можливість розмістити квадроцикл в задній частині кузова. У рух автомобіль наводить дизельний двигун Caterpillar C7 на 7,2 л, з яким авто розганяється до 105 км/год по трасі.