Американське видання Consumer Reports (США) провело дослідження, за підсумками якого були названі найнадійніші марки та моделі авто. Майже всі вони доступні в Україні.

Загалом в опитуванні брало участь 300 тис. осіб. Питання стосувалися 17 категорій, пов’язаних з автомобілями, серед яких надійність двигуна, трансмісії та електрики.

За підсумками опитування, до першої десятки увійшли сім азіатських брендів. Очолили рейтинг японські «Тойота» та «Лексус», результати яких – 72 бали зі 100 можливих. Третє місце – за баварським брендом БМВ. Далі йдуть “Мазда”, “Хонда”, “Ауді”, “Субару”, “Акура” та КІА. Замикає першу десятку марка Лінкольн.

Останнє місце в рейтингу посів «Мерседес-Бенц», який набрав лише 26 балів зі 100. Трохи вище розташувалися «Джип» та «Фольксваген».

З моделей рейтинг очолюють Тойота Королла Крос і Королла Гібрид. Далі за списком розташувалися «Лексус GX» та «Міні Купер». Трохи нижче – Toyota Prius і Mazda MX-5.

До найненадійніших опитані віднесли такі автомобілі, як Лінкольн Авіатор, Хюндай Кона Електрик і гібридний Ford F-150, який набрав лише 4 бали.