У Верховній Раді пропонують ввести штрафи для пішоходів, які пересуваються вулицею у темну пору доби без світлоповертальних елементів. Штраф складатиме 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн), повідомляє OBOZREVATEL.

Так, планують ввести відповідальність за пересування пішоходами проїзною частиною або узбіччям у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертальних елементів. Мова йде про стрічки, наклейки, жилети, або одягу, який має світлоповертальні елементи, йдеться в законопроєкті № 9203.

Народний депутат Володимир Крейденко, який є автором проєкту, вважає, що введення таких змін допоможе зменшити кількість ДТП (дорожньо-транспортних пригод). Як свідчать дані Національної поліції, у 2022 році патрульні оштрафували 90 тис. пішоходів. За два місяці 2023-го – вже 40 людей. Штрафи можна сплатити будь-яким зручним способом в електронному вигляді.

«Поліцейський виявляє порушення, безпосередньо проводить розгляд справи на місці та виносить постанову, і можна оплатити її потім, скориставшись будь-яким електронним способом», — сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у «Сніданку з 1+1».