Вибір автомобілів на вторинному ринку величезний – на будь-який смак та гаманець. Деякі моделі коштують напрочуд недорого для свого класу і зовні виглядають цілком презентабельно, та й при огляді фахівцем істотних недоліків начебто не виявляється. Тоді чому їх продають так дешево? Може, автовласники таким чином намагаються їх позбутися?

Деякі автомобілі добре продаються, а оголошення по інших висять місяцями, якщо не роками. Причин такого стану справ може бути багато.

Низька чи ніяка ліквідність. Купивши дорогу рідкісну тачку, через пару років продати її за нормальною ціною точно не зможеш. Виставляєш оголошення, поступово знижуєш ціну, а покупця все немає. Причина – попит на конкретну модель прагне нуля.

Або ж низька ліквідність пояснюється надмірною дорожнечею деталей – «замнеш» випадково крило, а нове чекати доведеться кілька місяців. Або ж у автомобіля є “болячка” – після n-ої кількості кілометрів пробігу ламається певний вузол. І щоб його поміняти, потрібно заплатити як за нову машину якогось простенького бренду.

Автомобілі, які побували у ДТП. Небажаний товар. Купувати їх – собі дорожче. Навіть якщо продають за копійки, ремонт може коштувати круглу суму.

Масові моделі у базовій комплектації. Свідомий неліквід. Корисних опцій для водія та пасажирів у них мінімум, мотори, як правило, найдохліші, а коробка передач механічна. Хоча на цю думку є й протилежна. Нерідко такі автомобілі купують як перші, щоб навчитися водити, не боятися швидкості – можливості авто обмежені, освоїти механічну КП. Якщо потрапиш на такому у ДТП, не шкода буде здати на брухт.

Є й інші причини, через які деякі машини на вторинному ринку не котуються. Усі їх перераховувати нема рації. Краще представимо вам ТОП-10 моделей, що сильно втрачають у ціні на вторинному ринку. Купувати їх чи ні – вирішувати лише вам. Зрештою, якщо завжди і скрізь слідувати логіці, жодного задоволення від життя не отримаєш. А автомобіль повинен бути не тільки засобом пересування, що не вбивається, але і приносити радість своєму власнику.

Антирейтинг вживаних машин складений на основі оцінки відгуків автовласників, а також експертних джерел.

Топ-10 вживаних автомобілів, які краще не купувати:

1. Mazda 6
2. Ford Focus
3. Volkswagen Tiguan
4. Audi A6
5. Volkswagen Polo
6. Skoda Octavia
7. Daewoo Nexia
8. Jaguar XF I
9. Nissan Primera III
10. Renault Megane