Згідно з Правилами дорожнього руху України (п. 31.4.7) авто не можна експлуатувати без медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (мотоцикл, легкове або вантажне авто, автобус, мікроавтобус та інше).

Юристи звертають увагу, що у жодному нормативному документі не передбачений штраф за водіння особистого автомобіля без аптечки. Тобто автомобіля, який не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів. Автомобіліст відбудеться лише попередженням, пише MMR.

Інша справа — відсутність аптечки в транспортному засобі, який використовується, наприклад, як таксі. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу — 680 грн, згідно зі статтею 121 КУпАП.

При повторному подібному порушенні протягом року на водія, крім штрафу, чекає позбавлення водійського права на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Нагадаємо, в Україні пішоходів почали масово штрафувати за порушення правил дорожнього руху. Зокрема за перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях.