Через те, що порушення було повторним, водієві мікроавтобуса загрожувала позбавлення прав до півроку, але він сам обрав адміністративний арешт.

Водій мікроавтобуса отримав п’ять діб адміністративного арешту за повторне керування транспортним засобом без технічного огляду. Про це повідомляє юридична компанія “Дорожній адвокат”.

Зазначимо, що ТО в Україні мають проходити комерційні легкові машини, вантажівки та автобуси, але зобов’язання не поширюється на некомерційні легкові автомобілі.

За даними Єдиного держреєстру судових рішень, інцидент стався 17 лютого на автодорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі – Кіпті, а водій керував мікроавтобусом Ford Transit, який належить до комерційного транспорту, відповідно для нього техогляд обов’язковий.

Під час руху поліція зупинила авто, яке не пройшло перевірку технічного стану. При цьому це було повторне порушення з боку водія, за перше він отримав 340 грн штрафу на підставі ч. 3 ст. 121 КУпАП, який пізніше сплатив.

Однак водій не був проінформований, що у разі неоскарження такої постанови при повторному порушенні протягом року настають серйозніші наслідки – 850-1700 грн штрафу з позбавленням права керування машиною на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб. .

У цій справі у судовому засіданні водій покаявся і просив не позбавляти його права керування машиною. З огляду на побажання водія суд наклав на нього стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на п’ять діб. Крім того, громадянин сплатив 536,8 грн. судового збору.

Нагадаємо, нещодавно поліція почала виписувати штрафи водіям за непристебнутих пасажирів автомобіля, хоча раніше такі випадки були рідкісним явищем.