Українських водіїв почали дедалі частіше штрафувати за незвичне порушення. Йдеться про зупинку перед нерегульованим пішохідним переходом.

Про це повідомляє «Апостроф».

За правилами дорожнього руху, водії під час під’їзду до нерегульованого пішохідного переходу на дорозі з кількома смугами для руху в один бік мусять знижувати швидкість та зупинятися. У пункті 18.4 описаний такий алгоритм дій:

у разі, якщо перед нерегульованим пішохідним переходом авто зменшує швидкість або зупинилося, інших водії на авто, що рухаються сусідніми смугами, повинні теж знижувати швидкість, а в разі потреби зупинитися і продовжити (відновити) рух, переконавшись, що на пішохідному переході немає людей.

Раніше на таке порушення не так часто звертали увагу, та за останні два тижні кількість штрафів для водіїв за дане правопорушення суттєво зросла. Штраф за таке порушення ПДР становить 340 гривень за адмінпротоколом за ч.1 ст. 122 КУпАП. Поліція також може виписати протокол за створення аварійної ситуації, який передбачає вже 1,45 тис. гривень штрафу, а також втрату прав водія на 6-12 місяців.