Уряд посилив покарання водіям за порушення правил дорожнього руху. І ось чергове покарання загрожує тим, хто їздить автомобілями з автоматичною коробкою передач. Про покарання та розмір драконівських штрафів повідомив портал «Стіна» із посиланням на адвоката.

Як повідомляє експерт, вже з першого квітня запрацювали нові штрафи для водіїв, які були запроваджені ще 2021 року ухвалою Кабінету міністрів України №1007.

Якщо говорити про сам закон, то згідно з проектом, якщо ви в автомобільній школі складали іспити на права на автомобілі з механічною коробкою передач, то їздити ви зобов’язані на механіці. Якщо ви складали іспит на автоматичній коробці, то і їздити ви повинні на коробці автомат.

Якщо під час руху вам зупиняють правоохоронні органи, а у посвідченні водія у вас стоїть позначка 78, що означає, що ви зобов’язані їздити лише на автоматичній коробці передач, а ви їдете на механіці, то вперше вам випишуть штраф у розмірі 3 400 гривень .

Якщо ж протягом року вас зупинили і пред’явили те саме порушення, то сума штрафу збільшиться в рази і становитиме 40 800 із забороною на водіння. Тому, обов’язково перевірте свої права та за потреби зверніться до найближчого центру МВС для внесення змін.