Мікроавтобус УАЗ-3909, прозваний у народі «Буханкою», отримає нову лімітовану версію. Застарілий позашляховий мікроавтобус вирішили зробити комфортнішим. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на росЗМІ.

Нова версія УАЗ-3909 одержала гучну назву Riviera. Її збиранням займеться не Ульянівський завод, а компанія-підрядник.

Новий УАЗ «Буханка» у «розкішному» виконанні впізнається за двоколірним забарвленням, зміненою решіткою радіатора та легкосплавними дисками. До того ж спереду з’явився хромований напис Riviera.

Розробники стверджують, що встановили більш комфортабельні сидіння з можливістю трансформації та покращили внутрішнє оздоблення. Проте на фото видно, що в салоні місцями залишився голий метал. Крім того, навіть найдорожчий УАЗ «Буханка» не отримав кондиціонера або подушок безпеки.

Як і раніше, УАЗ-3909 оснащений 2,7-літровим 112-сильним двигуном ЗМЗ-409 застарілих екостандартів Євро-0 або Євро-2. Максимальна швидкість становить 115 км/год.

Нагадаємо, що УАЗ «Буханка» — найстаріша модель авто з тих, що випускаються нині у світі. З мінімальними змінами позашляховий мікроавтобус випускають із 1965 року. Він давно не відповідає сучасним вимогам щодо екології та безпеки.