У Верховній Раді пропонують запровадити покарання для пішоходів, які пересуваються вулицями у темний час доби без світловідбиваючих елементів. Сума штрафу буде чималенькою. Ця інформація була розміщена на сайті Верховної Ради, повідомляє «Стіна».

Досить часто на вулиці у темний час можна зустріти пішоходів, які не мають на одязі світловідбиваючих елементів. Водіям дуже важко побачити їх на дорозі або на узбіччі, і нерідко це призводить до аварій.

Щоб хоч якось розібратися із цією проблемою, у Раді мають намір запровадити покарання у вигляді штрафу. Розмір його становитиме 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто 255 гривень. Йдеться про стрічки, жилети наклейки та інший одяг, на яких є світловідбиваючі елементи.

Таким чином планують запровадити відповідальність за пересування пішоходів по проїжджій частині або узбіччі у темний час доби без світловідбиваючих елементів.

Народний обранець Володимир Крейденко, який є автором законопроекту, упевнений, що запровадження такої відповідальності допоможе знизити кількість аварій. За даними Національної поліції, минулого, 2022 року, патрульні виписали штраф близько 90 000 пішоходів. За два місяці цього року оштрафували вже 40 громадян.

Зазначається, що штрафи можна сплатити будь-яким зручним способом у електронному вигляді. Поліцейський бачить порушення, розглядає справу безпосередньо на місці порушення та виносить ухвалу. Сплатити покарання можна за допомогою будь-якого електронного способу.