Імідж японських автомобілів такий, що вони майже завжди розглядаються як еталон надійності навіть при великих пробігах. Вивчивши щорічні рейтинги від Consumer Reports і J.D.Power, американський журнал Hot Cars назвав найвитриваліших «японців», які не завдають своїм власникам жодних проблем.

Першим у рейтингу виявився родстер Mazda MX-5 Miata. Незважаючи на безліч змін, які модель пережила за останні три десятиліття, авто досі зберегло дух «оригіналу» і залишилось таким же надійним.

На другому і третьому рядках опинилися бізнес-седани Lexus ES та Toyota Camry. «Чотиридверка» від Lexus стала найкращим вибором у цьому класі за версією Consumer Reports, а легендарна Toyota Camry заслужила найвищі оцінки від своїх власників та 82 бали зі 100 від J.D. Power.

Четверте місце посів універсал Subaru Outback. Якщо кампанію, пов’язану з дефектом поршневих кілець в двигунах, винести «за дужки» (проходила з 2011 по 2013 роки), то надійність і безпроблемність Аутбека не викликають жодних сумнівів ні в експертів, ні в самих автомобілістів.

Замкнув почесну «п’ятірку» седан Honda Accord. У рейтингу від JD. Power він також отримав 82 бали зі 100, а Consumer Reports поставив Honda на шосте місце у списку компаній, що випускають найнадійніші автомобілі.