На сайті Верховної Ради України зареєстровано новий законопроект №9209 “Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України”, ініціатором якого став народний депутат від фракції “Слуга народу” Сергій Гривко. Цей законопроект передбачає можливість повернення нульового розмитнення автомобілів для власників, чиї транспортні засоби були вкрадені або знищені під час бойових дій на території України. Для реалізації цієї ініціативи потрібно внести поправки до Податкового кодексу України.

Як повідомляє MMR, згідно зі змінами, запропонованими у законопроекті №9209, власники автомобілів, які були вкрадені або знищені внаслідок бойових дій на території України, можуть отримати податкову пільгу, що дозволяє розмитнити авто без сплати мита, податку на додану вартість та акцизного збору. Однак, для отримання такої пільги власникам потрібно буде надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, що підтверджує факт викрадення авто, та подати заяву про викрадення не пізніше місяця після закінчення бойових дій у даному регіоні.

Законопроект також передбачає можливість отримання податкової пільги для автомобілів, які були пошкоджені під час бойових дій, але не підлягають відновленню. Власники таких автомобілів також мають надати витяг із реєстру досудових розслідувань, і акт складений експертом.

Документ тільки подано до Верховної Ради.