Намагаючись боротися з небезпечними та смертельними наслідками водіння в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, в Україні запропонували законопроєкт про посилення покарання для порушників. Тривожна статистика 2022 року, в якій 91 людина загинула і 1031 отримала поранення в аваріях, спричинених п’яними водіями, послужила каталізатором цієї законодавчої ініціативи.

Нова пропозиція значно збільшить фінансовий штраф для водіїв, які втретє спробують сісти за кермо в стані алкогольного сп’яніння, до 68 000 грн з нинішніх 51 000 грн. Крім того, у порушників протягом року конфісковуватимуть транспортний засіб, а термін заборони на водіння буде збільшено з трьох до п’яти років, повідомляє Avtosota.

Очевидно, що український уряд має намір зробити пріоритетом громадську безпеку та зменшити кількість смертей і травм, спричинених необдуманою та безвідповідальною поведінкою на дорогах. Посилюючи покарання за керування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, уряд сподівається утримати людей від такої небезпечної поведінки.

Окремою подією стало нещодавнє оголошення про те, що з 1 травня 2023 року водіїв в Україні більше не каратимуть за певні порушення. Однак фокус на посиленні покарань за водіння в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння залишається головним пріоритетом для українського уряду.