Ухвалення законопроекту стане інструментом часткового відшкодування збитків та фінансової підтримки громадян та допоможе їм придбати нові машини.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №9209 про внесення змін до Податкового кодексу. Вони передбачають податкові пільги для осіб, яким внаслідок збройної агресії росії завдали шкоди у вигляді викрадення чи знищення транспортних засобів. Відповідний документ опубліковано на сайті парламенту, повідомляє Avtosota.

Він пропонує звільнити таких фізичних та юридичних осіб від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та ввізним митом на авто. Постраждалим громадянам необхідно буде подати документи, що підтверджують викрадення, знищення чи пошкодження машини під час бойових дій. Для підтвердження права особи на пільгу береться до уваги перелік територій, на яких ведуться або велися бойові дії із зазначенням дати початку та дати їх завершення.

При цьому громадяни можуть використовувати цю пільгу ту кількість разів, яка відповідає числу їхніх транспортних засобів.

Як зазначає автор документа Сергій Гривко, прийняття законопроекту стане інструментом часткового відшкодування збитків і фінансової підтримки громадян, які втратили на війні авто, і допоможе їм з економією придбати нові машини.

Крім того, документ забезпечить мобільність громадян у разі загрози можливої ​​евакуації, а також сприятиме функціонуванню суб’єктів господарювання (юросіб та фізосіб-підприємців), відновленню їх економічної діяльності та створенню передумов для розвитку.