Бронемашини UAT-D GYURZA, UAT-T COBRA та UAT-F створила в Україні нова оборонна компанія UkrArmoTech.

Про це повідомляють на сайті компанії, цитує «Рубрика».

Військові бронетранспортери, які пропонує UkrArmoTech, створюють на колісній базі від світових автоконцернів:

  • Toyota,
  • Ford,
  • Dodge.

Бронемашина UAT-D GYURZA має V-подібну подвійну підлогу та витримує підрив вибухівки масою заряду 6 кг.

Цей бронеавтомобіль отримав посилені пружини, ресори, стійки амортизатора, стабілізатор поперечної стійкості, систему ABS, а також дискові гальма та 20-дюймові колісні диски військового типу з шинами 335/80 R20 MPT81 Continental. Всі шини мають технологію Run-Flat, яка дозволяє їздити при пробитих шинах.

На UAT-D «GYURZA» встановлюється кулеметна башта. Який там можна встановити кулемет – не уточнюється. З боків бронемашини є 6 бійниць. Ще дві бійниці ззаду на дверях.

Бронеавтомобіль COBRA створений на колісній базі Toyota 79 з колісною формулою 4×4. Його броня розрахована для захисту від автоматних черг, мін та засідок.

У кабіні бронемашини можуть розміститися чотири людини, ще 6 бійців – у відсіку для особового складу.

«Повний привід, 195 к.с. (допрацьований до 240 к.с.) при 3300 об/хв, механічна турель, броня захисту В6», – розповідає виробник.

Броньована машина UAT-F створена на базі Dodge RAM 5500 з двигуном 6.7l L6 Cummins, та імовірно, призначена для поліцейських місій.

Загальна маса машини становить 8730 кг з баштою та 8410 кг без башти, а загальна кількість місць для сидіння – 10 осіб. Машина оснащена аварійним люком, що поєднаний з кулеметною баштою.