На автовиставці в Шанхаї компанія Chery презентувала свій новий повнорозмірний флагманський кросовер Tiggo 9, який стане головною моделлю в лінійці виробника.

Про це пише «АвтоГІД».

На відміну від очікувань, на стенді китайської марки була представлена гібридна модифікація з ім’ям C-DM замість паливної версії, але це не засмутило гостей автосалону. Tiggo 9 оснащений бензоелектричною установкою на базі 2,0-літрового двигуна Kunpeng Power TGDI з віддачею 254 к.с., яка доповнена електромотором і дозволяє автомобілю розганятися з місця до 100 км / год за 4,3 секунди. Силова установка працює в парі з триступінчастою коробкою передач DHT та системою повного приводу Super Hybrid Drive.

Tiggo 9 може проїхати до 165 км в електричному режимі, а його загальний запас ходу за повний бак становить 1400 км, середня витрата палива у змішаному циклі – 4,2 л / 100 км. Ззовні Tiggo 9 має елегантний дизайн з великою восьмикутною решіткою радіатора, звуженими фарами, бампером з повітрозабірником та широким атлетичним капотом, а задні ліхтарі виконані у формі єдиного блоку.

Салон просторий та комфортний з великим екраном, який поєднує цифрову панель приладів та мультимедійну систему, триспицевим рульовим колесом з плоским дном, високою центральною консоллю та сидіннями з електрорегулюванням.

Tiggo 9 вже доступний для замовлення на місцевому ринку в паливній версії, яка коштує від 160 тис. юанів (23 тис. доларів). Автомобілі будуть доступні для замовлення з травня цього року. Щодо можливості виходу моделі на інші ринки, наразі немає інформації.