Як відомо, за порушення ПДР відповідає водій. Так, саме він несе відповідальність і за своїх пасажирів у авто. Зараз йтиметься про дуже популярне порушення, яке допускає практично кожен автомобіліст. Щоб не «влетіти» на кругленьку суму у вигляді штрафу, потрібно просто дбати про безпеку.

Про це пише видання «Акценти».

Справа в тому, що автомобілістам забороняється їздити, якщо хоч один пасажир авто не пристебнутий ременем безпеки. Однак є такі випадки, коли це робити не обов’язково.

Не пристібати ремінь безпеки можуть інструктори та пасажири таксі, які їдуть містом, також водії та пасажири оперативного та спецтранспорту.

Водії та пасажири з інвалідністю можуть також не пристібатися, якщо інвалідність перешкоджає цій процедурі.

Однак було введено деякі зміни до правил дорожнього руху і тепер за межами населених пунктів пристібатись мають всі.

Важливо повідомити, якщо в авто перевозиться дитина зростом до 145 сантиметрів, то вона обов’язково має перебувати у спеціальному кріслі. Так, якщо вас зупинять, а в такій ситуації немає крісла, буде оформлено протокол.

Щодо штрафів за ці популярні порушення, то вони досить великі. Наприклад, за перше порушення штраф буде 510 гривень, а у разі ДТП штраф складатиме від 2400 до 8500 гривень.

Крім цього, було акцентовано увагу на тому, що за не пристебнутих пасажирів відповідає водій. Так, це говорить про те, що йому доведеться заплатити штраф за кожну не пристебнуту людину в його машині.