Згідно з рішенням уряду заборонені номерні знаки, що містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну.

Кабінет міністрів заборонив автомобільні номерні знаки, які містять символіку, яка асоціюється з повномасштабним вторгненням рф в Україну. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №367 від 21 квітня, пише sud.ua.

Згаданою постановою внесено зміни до постанови уряду від 11 липня 2000 р. № 1081 “Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників” та доповнено абзац шостий пункту 2 після слів “та іншими ознаками” словами “; символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну”.

Таким чином рішення уряду заборонено замовляти номерні знаки для автівок, які містять, серед іншого символіку російського вторгнення в Україну. Потенційно під заборону можуть потрапити, зокрема літери Z, O, V.