Український виробник всюдиходів Sherp представив у Туреччині нову модель багатофункціонального позашляховика.

Про майбутній завод

Про свої наміри відкрити завод у Туреччині в північно-західній провінції Бурса та виробляти там всюдиходи в компанії повідомили вісім місяців тому.

Зараз Sherp повідомляють, що завершили необхідні роботи на своєму заводі та планують його відкриття на 26 квітня. Уже в травні розпочнеться масове виробництво всюдиходів YETX, його використовують для складних умов рельєфу по всьому світу. Про це gbit DEV.ua із посиланням на Daily Sabbah.

Про новий всюдихід

Ерман Ерсоз, генеральний менеджер Orso Off-Road Solutions, філії компанії в Бурсі, сказав, що всюдихід має понад 10-річну інженерну історію та виробляється в Києві з 2015 року.

Автомобіль призначений для пошуково-рятувальних операцій, ліквідації лісових пожеж і використання службами швидкої допомоги в районах та у водоймах, куди не можуть дістатися звичайні автомобілі. Крім того, йому віддають перевагу в гірничодобувних, енергетичних і гуманітарних організаціях.

Sherp YETX, представлений у Туреччині 12 квітня 2023 року, може легко долати перешкоди до метра та використовуватися на схилах до 35 градусів.

Технічні характеристики:

  • висота 2,8 метра (9 футів);
  • довжина 4 метри;
  • ширина 2,5 метра.