Компанія Toyota оголосила про припинення виготовлення культового ретро позашляховика FJ Cruiser. Цілих 17 років авто було на конвеєрі, але шість місяців тому на Близькому Сході з’явилася прощальна версія Toyota FJ Cruiser Final Edition. Дана модель стала фінальною. Вже зараз відомо, що позашляховик більше не перебуває на складальних лініях, пише Wheels News.

Ні на Близькому Сході, ні в Південній Африці Toyota FJ Cruiser Final Edition не можна придбати. Це офіційна інформація від місцевих підрозділів Toyota.

Ця подія була очікуваною, адже ще в 2017 році FJ Cruiser знято з авторинку США. Модель можна було придбати в небагатьох регіонах світу, а виробництвом займалася дочірня компанія Toyota Hino Motors на заводі Hamura у Японії.

Фінальна версія Toyota FJ Cruiser Final Edition вийшла тиражем 1000 авто. Модель отримала світлий колір кузова та салону. Автомобіль має під капотом 4,0-літровий бензиновий двигун V6 потужністю 270 к.с. і 380 Нм крутного моменту. Доповнювала роботу п’ятиступінчаста автоматична коробка передач.