25 квітня народні депутати зареєстрували вже третій законопроект про ввезення в Україну авто з правим кермом, у тому числі пікапів, позашляховиків, мікроавтобусів, та різноманітних спецавтомобілів.

Йдеться про проект Закону 9238 щодо внесення змін до статті 29 Закону «Про дорожній рух», пише sud.ua. Ним пропонується надати дозвіл військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма. Серед авторів – нардеп від «Слуги народу» Віталій Безгін.

Відповідно до пропонованих змін у період дії воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування дозволяється участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма, які були отримані військовими частинами Збройних Сил України та інших військових формувань утворених відповідно до законів України як благодійна допомога, міжнародна технічна допомога, або за міждержавними угодами на інших умовах, та керування якими здійснюється військовослужбовцями під час виконання ними своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді зареєстрували вже два законопроекти про те, аби дозволити участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма.

Автором проекту 9182 виступає нардеп від фракції «ЄС» Олексій Гончаренко, а алтернативного 9182-1 – від «Слуги народу» Артем Дмитрук.