Нещодавно в Україні зникли популярні бюджетні моделі від французького автовиробника. Йдеться про автомобілі Renault Sandero, Logan та Stepway. Ці авто продавалися в Україні під брендом Renault, попри те, що в Європі вони давно продавалися під брендом Dacia.

На сьогодні одним з найдешевших автомобілів марки в Україні є кросовер Renault Duster, який станом на 21 квітня коштував 672 000 гривень, повідомляє 24 канал. У редакції видання також вирішили дізнатися причину таких кардинальних змін та зникнення бюджетних “французів” з українського ринку.

Як виявилося, у концерні Renault змінили політику і тепер хочуть чітко розмежувати модельний ряд між марками Renault та Dacia, що призвело до того, що в Україні більше не продаватимуться бюджетні румунські авто зі зміненим логотипом. Так, останнім роком продаж цих моделей в Україні став 2022.

За наявною інформацією, вже з наступного року в Україні надійде у продаж бюджетний Renault Taliant, який є послідовником сучасної Dacia Logan, доступної для купівлі на ринку Туреччини.