Про надійність японських автомобілів вже складають легенди, і багато хто з них досі підтверджує цей імідж. Взявши за основу дані ISeeCars, RepairPal і Kelley Blue Book, американський журнал Hot Cars назвав найвитриваліші автівки японських марок.

До списку увійшли автомобілі, які можуть без особливих проблем «пробігти» по півмільйона кілометрів, пише MMR.

Один з них – позашляховик Toyota Land Cruiser. Є безліч прикладів, як його власники проїжджали ним по 450-500 тис. кілометрів без серйозних поломок.

Далі у списку – знаменитий гібрид Toyota Prius, який за роки присутності на ринку зарекомендував себе як ідеальний варіант для тих, хто шукає надійний та практичний автомобіль із низькою витратою палива. Потенційний термін служби «Пріуса» становить близько 400 тис. кілометрів.

На третьому місці в списку опинився Toyota Avalon – аналог Camry. Як з’ясували аналітики, він без проблем проходить в середньому 400 тис. кілометрів і в цілому показує себе надійніше за багатьох конкурентів.

Четверте місце зайняв великий позашляховик Honda Pilot. Середній термін служби цієї моделі становить 380 тис. кілометрів.

Замкнув почесну «п’ятірку» добре знайомий українцям седан Toyota Camry, який навіть у нас уже відомий як «вічний» автомобіль.