Будь-який автомобіль має певний термін служби, який прийнято називати експлуатаційним ресурсом. Він визначається масою факторів, але ключовим із них є вихідна якість складання транспортного засобу.

Адже навіть при дбайливому відношенні, регулярному сервісному обслуговуванні та делікатному режимі водіння машини з дешевих компонентів та матеріалів не зможуть прослужити вам довгі роки.

Обслуговування автомобіля є важливим етапом при експлуатації транспортного засобу, який є обов’язковим для машин будь-якого цінового сегмента, класу та цільового призначення. Необхідність обслуговувати транспортний засіб виникає через певний час або пробіг, причому витрати на ці заходи у всіх автовласників різні.

При цьому важливо розуміти різницю між експлуатаційними витратами та сервісним обслуговуванням. До першої категорії відносяться всі витрати на підтримку автомобіля у справному стані. Серед них: купівля палива та витратних матеріалів, оплата послуг паркування, страхові внески, податкові збори тощо. Під обслуговуванням маються на увазі ремонтні роботи, причому як регламентні, так і позапланові.

Щоб визначити список найвитратніших в обслуговуванні автомобілів, необхідно сформувати конкретні рамки та критерії. Звичайно, тут не будуть представлені преміальні марки: Bentley, Lamborghini, Ferrari і т. п. Витрати на утримання таких машин свідомо колосальні.

1. Land Rover Discovery
2. Mercedes-Benz S-клас W221
3. Volkswagen Passat
4. BMW 7 Series
5. Ford Mustang
6. Porsche Cayenne Turbo I
7. Nissan Maxima
8. Audi A8
9. Subaru Forester
10. Mazda 6