На жаль, часті порушення ПДР в Україні призводять до великої кількості ДТП. Тому народні депутати працюють над новими законопроєктами, які спрямовані на покращання ситуації з безпекою на дорогах. Нещодавно до Верховної Ради подали законопроект за номером 9210, що передбачає збільшення штрафу за несправне авто у 2,5 рази.

Автори законопроєкту стверджують, що одна з причин підвищеної аварійності на дорогах є керування технічно несправним транспортним засобом. В той же час офіційна статистика від Національної поліції свідчить про те, що депутати трохи перебільшили масштаб трагедії, оскільки ДТП через технічну несправність транспортних засобів становлять 1% від загальної кількості аварій.

У новому законопроєкті пропонують підняти штраф до 850 грн замість 340 грн. Такий самий штраф чекатиме на водіїв, які їздять без техогляду. У разі несправності вантажного чи маршрутного транспорту штраф складатиме 1700 гривень (замість 680 грн зараз).

Крім того у новому законопроєкті пропонують прописати можливість виписувати штраф для пасажирів за непристебнутий пасок безпеки. А також, депутати пропонують заборонити експлуатацію автомобілів з-за кордону, які не мають сертифікатів відповідності екологічним нормам.