Завдяки стрімкому зростанню популярності кросоверів в останні роки, на вторинному ринку зараз найбільший в історії вибір авто такого типу. При цьому навіть з порівняно невеликим бюджетом до $10000 у цій категорії вживаних авто є з чого вибрати й над чим подумати.

META ділиться десяткою найкращих кросоверів, які можна знайти на вторинному українському авторинку.

Найкращі кросовери до 10 тисяч доларів в Україні:

10. Skoda Yeti

Улюблений багатьма Skoda Yeti — чудовий сімейний кросовер з широкими позашляховими здібностями. Його єдиним реальним недоліком є ​​те, що його інформаційно-розважальна технологія зараз трохи застаріла порівняно з більш сучасними конкурентами. Також багато хто нарікає на шумоізоляцію.

Yeti не виглядає великим ззовні, але завдяки своїй квадратній формі він надзвичайно просторий усередині, а універсальні сидіння максимально використовують цей простір. Він досі стильний і надзвичайно практичний.

На вторинному ринку в цій ціні переважно моделі 2010-2011 років випуску, але можна знайти Yeti 2013 року з пробігом до 180 тисяч кілометрів.

9. Suzuki SX4

Якщо ви фанат японської автопромисловості, то не зможете пройти повз цей автомобіль. Це надійний, просторий автомобіль, який порадує зручністю використання та невеликими витратами палива у місті й так само весело вивезе вас на природу. Високий дорожній просвіт та повний привід дозволять не лише впевнено почуватися на розбитих дорогах, але дозволять трохи поїздити там, де доріг практично немає. Серед мінусів тут об’єм багажника та шумоізоляція. Також багатьом не подобається динаміка авто.

Зараз в Україні вживаний Suzuki SX4 2011-2013 року випуску можна знайти в межах 9 тисяч доларів з пробігом до 150 тисяч кілометрів.

8. Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan є одним із найкращих варіантів, якщо ви часто подорожуєте із сім’єю, надаєте перевагу німецькій надійності та любите тиснути на газ. Якщо знайдете «живий» варіант, то цей автомобіль вас практично ніколи не підведе й порадує чудовою динамікою. Навіть найгірші дороги Tiguan дозволить проходити впевнено, а простір салону тут один з кращих у своєму класі.

Важливо дуже прискіпливо обирати такий автомобіль. На щастя, на ринку багато варіантів. Якщо найдете хороший, будете щасливі, але «вбитий» Tiguan – це невигідно (насправді тут потрібне жорсткіше слово), його ремонт обійдеться дуже дорого. Також доведеться платити й за класну динаміку – витрати палива високі.

На ринку можна знайти Volkswagen Tiguan 2012 року випуску, якщо трохи сторгуватися, але переважно до 10 тисяч доларів продають моделі 2008-2010 року випуску з пробігом 200 – 250 тисяч кілометрів.

7. Nissan Qashqai

Це справжній хіт на українському ринку й недаремно. За свою невелику ціну Qashqai дає вам хороший простір в салоні та багажнику, а також тішить можливість знайти семимісну версію. Це ваш вибір, якщо шукаєте авто з невеликим розходом палива. Любителів динамічних авто Qashqai не вразить, але в цьому плані він також непоганий. За ці гроші можна знайти максимальну комплектацію.

Серед мінусів – низька якість матеріалів салону, через що автівка доволі шумна. Також потрібно прискіпливо шукати хороший варіант, адже на ринку багато пропозицій, авто ліквідне, тому перекупи не сплять й гарна ззовні автівка може йти в комплекті з двигуном-доходягою.

Якщо впритул підійти до 10 тисяч доларів, то на ринку зараз можна знайти Qashqai 2011 року випуску з пробігом близько 200 тисяч кілометрів, але автівки 2008 року за ті ж гроші будуть з кращою комплектацією.

6. Renault Koleos

Якщо дизайн кузова для вас не принципове питання, то зверніть увагу на цього француза. Надзвичайно збалансована автівка, яка пропонує просторний салон, об’ємний багажник, хорошу надійність, динаміку, прийнятні витрати палива та невисоку вартість обслуговування, а якщо знайдете варіант після рестайлінгу 2011 року, то й дизайн буде доволі непоганим.

На ринку варіанти переважно 2008-2010 року випуску з пробігом до 240 тисяч кілометрів, але можна знайти й 2011 рік з оновленим дизайном, який має непоганий вигляд (порівняно з попереднім поколінням взагалі бомба).

5. Hyundai Santa FE

Чудовий вибір, якщо ви любите великі й надійні автомобілі. Південнокорейський виробник чудово зарекомендував себе на українському ринку саме з поколінням автомобілів 2005 — 2010 років, після чого його популярність почала стрімко зростати. Santa FE подарує вам максимальний комфорт, просторий салон, чудову динаміку та керованість. При цьому навіть 15-річний дизайн зараз не виглядає застарілим.

При виборі такого автомобіля можуть бути питання по кузову, арки та пороги інколи ржавіють. Усі мотори тут надійні, як дизельні, так і бензинові, але важливо, щоб попередній власник вчасно міняв запчастини, тому шукайте варіант з сервісною історією.

В Україні зараз продають варіанти 2006-2008 року випуску й часто трапляються варіанти із заявленим пробігом до 200 тисяч кілометрів.

4. Dacia/Renault Duster

Без цього авто неможливо було б уявити наш топ. Ймовірно, це найкращий варіант, якщо ви рухаєтеся переважно поза асфальтованими дорогами (ну, наприклад, ви фермер). Універсальністю ця машина не відрізняється, але якщо ви готові пожертвувати якістю матеріалів, шумоізоляцією, динамікою та комфортом на користь прохідності, просторого салону, надійності, об’єму багажника, дешевого обслуговування та малих витрат палива, то це ваш вибір.

Зараз на ринку можна знайти варіанти 2011-2015 року випуску з пробігом до 200 тисяч кілометрів.

3. Ford Kuga

Якщо попередній автомобіль не вирізнявся універсальністю, то цей навпаки – надзвичайно збалансований. Чудовий дизайн й компактні розміри поєднуються з просторістю, економічністю та надійністю. В цьому автомобілі все просто добре, у нього немає якихось винятково сильних сторін, але стане ідеальним вибором, якщо ви шукаєте авто на кожен день з високим кліренсом, яке буде зручним і в місті, і на трасі.

Зараз в Україні не надто багато вживаних Ford Kuga у цій ціні, але можна знайти авто 2008-2011 року з пробігом в межах 200-300 тисяч кілометрів.

2. Kia Sportage

У цього автомобіля мінусом, знову ж таки, буде застарілий дизайн, але якщо трохи вийти за межі 10 тисяч доларів й поторгуватися, то за ці гроші можна знайти версію після редизайну 2011 року. Цей надійний кореєць також порадує збалансованістю, як і Kuga, але Sportage пропонує кращу практичність коштом просторішого салону та більшого багажника. Власники нарікають лише на якість матеріалів салону та шумоізоляцію.

Цілком реально знайти Kia Sportage з 2008-2011 року випуску з пробігом до 200 тисяч кілометрів.

1. Subaru Forester

Про надійність Subaru ходять легенди, й не в останню чергу завдяки цій культовій моделі. Повнопривідний Forester завезе вас куди завгодно, ще й дозволить взяти сім’ю й пів квартири засунути в багажник. Чудова якість збірки, динаміка та керованість йдуть за умовчанням до всіх автівок Subaru. А з високим кліренсом моделі Forester ви зможете заїхати не лише на міський бордюр. По прохідності це найкраще авто в нашому списку, але крім цього воно динамічне, комфортне і практичне. Єдиний значний мінус – дорого в обслуговуванні, але це також йде за умовчуванням до всіх Subaru.

На ринку вживаних авто не важко буде знайти варіанти 2008-2011 років випуску з пробігом 160-190 тисяч кілометрів.