Ця неприємна ситуація може призвести до серйозних наслідків, тому важливо діяти обережно і дотримуватися правильної послідовності дій.

Перш за все, переконайтеся, що ніхто не постраждав. Потім підставте надійні упори під колеса на протилежному боці автомобіля. Далі вам знадобиться домкрат, і, якщо ви можете взяти той, що впав, переконайтеся, що він не пошкоджений. Якщо домкрат пошкоджений, знайдіть інший, пише «АвтоГід».

Потім підніміть машину, щоб встановити на місце відсутнє колесо. Якщо ви не можете підсунути домкрат на найближче штатне місце, не тискайте його будь-де, щоб уникнути пошкоджень автомобіля. Можливо, доведеться встановити міні-підйомник на дальнє штатне місце, підняти машину і встановити десь посередині бази проміжну опору (запаску, колоду, кілька цеглин) – щоб звільнити домкрат та перенести його ближче до місця, де відсутнє колесо.

Перевірте, чи не пошкоджені елементи автомобіля після падіння з домкрата, зокрема гальмівний механізм, трубки паливної та гальмівних систем. Після встановлення колеса на місце, зробіть невеликий тестовий заїзд, щоб перевірити, чи працюють гальма нормально, чи не тягне машину вбік, чи немає зайвих звуків на ходу.

Щоб уникнути падіння автомобіля з домкрата, завжди підпирайте колеса протилежного від домкрата борта колодками з двох боків. Не рекомендується підіймати автомобіль на домкраті занадто високо, та важливо пам’ятати, що окрім перестановки колеса на домкраті, не слід виконувати жодних інших робіт без додаткової підпорки.