Під час купівлі автомобіля його продажна ціна відома, але витрати на технічне обслуговування або ремонт іноді буває важче передбачити. Асоціація SRA (Security and Repairs Automobiles), членами якої є всі компанії зі страхування автомобілів, хотіла виміряти вартість ремонту, що стягується 33 брендами, і результати показують, що власники Porsche – це ті, для кого ціни найвищі.

У дослідженні зібрані заяви про дорожньо-транспортні пригоди на 2022 рік, що виключає технічні проблеми, крадіжки, вандалізм або розбиття скла. Лише автомобілі масою менше ніж 3,5 тонни, віком менше ніж шість років і марки, для яких збережено щонайменше 100 експертних висновків. Тому люксові марки відсутні в рейтингу.

Щоб порівняти виробників, дослідження встановило базовий бал у 100, що представляє середню вартість ремонту. Оцінка Porsche – 217, що означає, що ремонт автомобіля у виробника коштує у 2,17 раза більше, ніж у середньому. Porsche також є брендом з найвищою вартістю запчастин (249) і робочої сили (186).

Land Rover посідає друге місце в рейтингу, але дуже далеко від Porsche, оскільки його результат становить 137, але це все одно вище, ніж у Mercedes (127), Tesla (122) і Lexus (118). Dacia (79) – марка, у якої ремонт найменш витратний. Бренд групи Renault також є найкращим за вартістю запчастин (72), але у Kia (83) найнижчі витрати на оплату праці.

Французькі виробники перебувають на середньому рівні: 104 бали у Renault, 101 у Peugeot, 96 у Citroën і 94 у DS.