Японський автовиробник Honda готується розширити лінійку SUV-моделей, які він пропонує на ринках країн, що розвиваються. Передбачається, що новий кросовер отримає компактні розміри та нав’яже конкуренцію таким моделям, як Hyundai Creta та Kia Seltos, пише Wheels News.

Подробиць про новинку поки що небагато, хоча прем’єра автомобіля відбудеться вже зовсім скоро – цього літа. Кросовер отримає ім’я Elevate, яке було зареєстроване в Індії ще 2021-го.

У дизайні моделі використовують елементи екстер’єрів таких моделей, як CR-V та HR-V, а збудують автомобіль на базі седана City п’ятого покоління.

Якщо інформація про платформу нового «паркетника» підтвердиться, то під його капотом очікується наявність як бензинових двигунів, так і гібридних силових установок. Базою для обох варіантів виступить півторалітровий 4-циліндровий «атмосферник», що видає 121 кінську силу та 145 Нм моменту.

Але у першому випадку це буде традиційний мотор, тоді як у другому його доповнять електричною установкою. Трансмісій на вибір виявиться дві – механіка чи варіатор CVT.

Список оснащення Honda Elevate повинен включати технологію ADAS з такими функціями, як:

  • система запобігання зіткнень;
  • система утримання машини в межах смуги руху;
  • адаптивний круїз-контроль;
  • автоматичне дальнє світло.

Крім того, в арсенал моделі увійдуть: камера кругового огляду, шість подушок безпеки, система допомоги при рушанні з місця та електронне гальмо стоянки.

Офіційну прем’єру нового кросовера Honda заплановано на червень цього року. Продаватимуть його як в Індії, так і на інших ринках цього регіону.