Уряд продовжує боротися з правопорушниками та вносить зміни до порядку перевірки водіїв в Україні на стан наркотичного, алкогольного чи іншого сп’яніння. Про це пише Wheels News.

Представник КМУ при ВР виступив з повідомленням про оновлені правила перевірки водії на вміст алкоголю чи інших наркотичних доз в організмі. Віднині перевірка має проводитися виключно на відеокамеру або при двох свідках. Дані, що були зафіксовані під час перевірки, прикріплюються до протоколу про адмінпорушення.

Як відомо, максимально допустима доза спирту в крові – 0,2 проміле. Показники, що перевищують цю дозу, несуть за собою покарання. До найпоширеніших видів покарання відносяться:

  • перше порушення – штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення прав на рік;
  • друге порушення – штраф у розмірі 34 000 та позбавлення прав на 3 роки;
  • третє порушення – конфіскація транспортного засобу, штраф у розмірі 51 000, 15-денний арешт та позбавлення прав на 10 років.

Оновлені правила мають вступити в дію після схвалення Європарламентом директиви про права водія до кінця 2023 року. Оновлені правила можуть здатися радикальними, але вони націлені на суворе дотримання ПДР. Адже в минулому році через п’яних водіїв сталося 790 аварій. Третина з них мала летальний випадок.

Такою мірою покарання уряд України намагається прирівнюватися до стандартів ЄС. Такі процедури також є частиною виконання Україною договору, що буде сприяти членству в Євросоюзі.