Автомобільні експерти поділилися секретами економії пального під час їзди. В умовах дорожнечі бензину — поради побережуть кошти водія.

Про це повідомляє «Апостроф».

14 способів заощадити бензин

Фахівці пропонують 14 способів, які дозволять зменшити розхід пального при користуванні транспортом.

У першу чергу, не варто тиснути різко на педаль газу. Кожного разу, коли ви так робите, витрата збільшується у десятки разів.

По-друге, потрібно стежити за обертами. Вони не повинні перевищувати 2 тис. об/хв. Тому вчасно перемикайте передачі.

По-третє, необхідно контролювати тиск в шинах. Якщо тиск у всіх чотирьох шинах знизиться бодай на 0,1 атм, то витрата зросте на 2-3%.

Також експерти радять вмикати одночасно мінімум приладів. Так, при увімкненому кондиціонері витрата зростає на 15%, при обігріві заднього скла на 5%.

Не варто їздити у дощову погоду. Їзда в сильний дощ збільшить витрати палива на 15%.

Окрім того, не потрібно відчиняти зайвий раз вікна, оскільки це створює завихрення повітря, опір руху машини збільшується, як і витрата палива.

Варто об’їжджати вибоїни, навіть дрібні. Фахівці пояснюють, що при їзді по них, нога на педалі газу трясеться. Для двигуна це дуже погано.

Треба знайти вдалий для авто бензин. Для цього варто перепробувати всі сорти бензину, які є допустимі для вашого двигуна. Проте дешевий бензин не завжди дозволить вам заощадити гроші.

Необхідно розвантажити авто, викинувши зайве з багажника, зніміть багажник з даху — це допоможе зменшити витрату на 10-15%.

Також варто регулярно відвідувати автосервіс. Стежте за тим, щоб ваша машина завжди була у хорошому стані. Будь-яка несправність може збільшити витрату навіть у два рази.

Не радять експерти стояти у заторах. За можливості уникайте дороги, де часто бувають затори. Краще ваша поїздка буде без постійних зупинок і довшою, але ви потратите менше палива.

Варто змінити стиль водіння. Краще дотримуватися правил: «розумний» вибір швидкості, плавні розгони та гальмування.

На автотрасі спробуйте використовувати крейсерську швидкість — це швидкість, за якої витрата палива мінімальна. Найчастіше вона досягається на останній передачі при частоті оборотів 2-2,5 тис. об/хв.

Насамкінець — не потрібно ставити колеса більшого радіусу. Багато хто ставить на свої авто такі колеса, наприклад, R16 замість R14. Хоч так машина виглядає «крутіше», проте обійдеться дорожче.