Компанія Renault може представити в Україні свій бюджетний седан Taliant у 2024 році. Це станеться після того, як французький автовиробник наразі продає в Україні лише два легкових автомобілі, а саме кросовери Renault Duster та Koleos, повідомляє Avtosota.

Бюджетні автомобілі Renault більше не доступні в Україні

До війни з росією бюджетні моделі Renault Sandero, Logan та Stepway були надзвичайно популярними на українському ринку. На жаль, ці автомобілі більше не випускаються в Україні під брендом Renault. Зараз вони випускаються під брендом Dacia і офіційно не продаються в Україні.

Renault Taliant: новачок на ринку

Renault Taliant – це бюджетний седан турецького виробництва, який дебютував у 2021 році. Він побудований на базі Dacia Logan третього покоління, на платформі CMF-B, але відрізняється від Logan оптикою, що нагадує стиль купе-кросовера Renault Arkana, а також оригінальними кузовними панелями та інтер’єром.

Два варіанти двигунів

У Туреччині Renault Taliant пропонується з двома варіантами двигунів. Перший – бензиновий двигун 1.0 SCe від Dacia Logan, що працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач, видає 65 к.с. і 95 Нм крутного моменту. З цією силовою установкою витрата палива Taliant становить 6,2 літра на 100 кілометрів у місті та 4,9 літра на 100 кілометрів за містом.

Другий варіант двигуна – 1.0 Turbo X-tronic потужністю 90 к.с. і 142 Нм крутного моменту. З цим силовим агрегатом витрата палива Taliant становить 6,5 л на 100 км у місті та 5,1 л на 100 км за містом.

Комплектації

Renault Taliant пропонується у двох комплектаціях: Joy та Touch. Комплектація Touch оснащена автоматичною системою кондиціонування, задніми електросклопідйомниками, заднім парктроніком, круїз-контролем, 8-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, Bluetooth та USB-з’єднанням, а також Apple CarPlay.

В цілому, поява седану Renault Taliant в Україні, ймовірно, забезпечить українців доступним, надійним та сучасним автомобілем.