Нардепи пропонують дозволити ввезення в Україну та першу реєстрацію всіх видів транспортних засобів без перевірки техстану та відповідності екологічним нормам.

Для розмитнення та постановки на облік транспортних засобів достатньо буде лише наявності документів про реєстрацію та право власності. Про це зареєстровано законопроєкт №9210, повідомляє Znaj.ua.

Такі зміни можуть призвести до наповнення ринку транспортними засобами, які становитимуть небезпеку для учасників дорожнього руху.

Автори законопроекту в пояснювальній записці зазначають, що «одною з причин виникнення ДТП в Україні та їх тяжких наслідків є керування транспортними засобами, які мають суттєві технічні несправності, самовільно чи технічно погано переобладнані…».

«У жодній країні наявність технічного паспорта чи документів на право користування транспортним засобом не свідчить про відповідність такого автомобіля технічним регламентам або екологічним стандартам. Незрозуміло й те, яким чином наявність реєстраційних документів підтверджує відповідність технічним регламентам автомобілів, пошкоджених та відновлених перед постановкою на облік», — йдеться у матеріалі.