Експерти назвали найнадійніший кросовер з майже вічними двигуном і КПП. Автомобілі цієї компанії завжди вважалися зразковими щодо безпроблемної експлуатації. Свого часу за ними шикувалися цілі черги. І одним із головних бестселерів був якраз цей кросовер.

Йдеться про Honda CR-V третього покоління, який випускався в період з 2006 по 2012 рік. Зараз такі позашляховики є чи не найпривабливішою пропозицією з точки зору надійності на вторинному ринку.

Однією з головних якостей третього «Серванта» є міцна конструкція, здатна витримувати навіть найжорсткішу експлуатацію, а також 2.0-літровий мотор з індексом R20A, що вважається одним із найкращих двигунів свого часу.

Єдиним способом вивести цей силовий агрегат з ладу є використання неякісного бензину і масла. Причому навіть у таких випадках оживити двигун буде нескладно, лише замінивши кисневі датчики і розв’язавши проблеми із забитим каталізатором.

Привід ГРМ 2.0-літрового бензинового атмосферника ланцюговий, здатний виходжувати понад 150 тисяч км. Втім, натягувач все ж доводиться міняти трохи раніше.

Те саме можна сказати і про надійність 5-діапазонної автоматичної коробки передач CR-V, що має малий робочий тиск і міцний маслонасос.

У Мережі можна знайти безліч відгуків від власників третіх CR-V, які не міняли рідину ATF у трансмісії протягом 200 тисяч кілометрів, але їхня коробка залишалася справною. А при належній увазі і регулярному обслуговуванні автоматична трансмісія цього кросовера здатна без проблем працювати протягом понад 350 тисяч кілометрів.