Купівля старого автомобіля завжди таїть у собі ризик нарватися на невдалий варіант, коли навіть надійна машина може почати створювати проблеми. Втім, існують моделі, в яких ймовірність поломок набагато вища, ніж у випадку з рештою.

Британський журнал What Car назвав 10 автомобілів, які не можуть похвалитися високим рівнем надійності, а їх ремонт займає багато часу і часто виявляється дуже дорогим, пише Wheels News.

Land Rover Discovery (2004-2017)

Крім того, що з роками «Діскавері» схильний до появи безлічі несправностей, їхнє виправлення коштує дуже недешево. Приблизно половина власників таких позашляховиків у ході недавнього опитування, ініційованого страховою компанією MotorEasy, поскаржилися на несправності в багатьох областях, включаючи акумулятор, гальма, двигун, паливну систему та підвіску. Рейтинг надійності – 47,8%.

Opel Astra (2009-2015)

Бензинові «Айстри» попереднього покоління виявилися не лише найгіршими сімейними автомобілями з погляду безпроблемності, але ще й найненадійнішими порівняно з дизельними аналогами. У випадку з ними найчастіше виходили з ладу: кондиціонер, акумулятор, гальма, електрика, двигун, вихлопна система, а також коробка передач та підвіска. Рейтинг надійності – 50,5%.

Peugeot 2008 (2013-2019)

Власники таких кросоверів здебільшого як головні проблеми, які докучали їм під час експлуатації, назвали проблеми з вихлопом та підвіскою. Втім, окрім них згадувалися й інші несправності, включаючи поломки двигуна, паливної системи, кермового управління, а також вихід з ладу електрики та акумулятора. Рейтинг надійності – 50,6%.

Citroen C4 (2010-2016)

Рейтинг надійності цього французького хетчбека дорівнював 53%. Більшість проблем у випадку з ним торкалися кондиціонера, гальмівної системи, електрики, двигуна, вихлопної системи, а також підвіски.

Mercedes-Benz C-Сlass (2014-2021)

Найненадійнішим був визнаний британцями саме дизельний варіант цієї моделі. Найбільше проблем із ними виявилися пов’язані з батареєю, електрикою, двигуном і підвіскою. Рейтинг надійності – 54,9%.

Land Rover Discovery Sport (2014 – теперішній час)

Основні скарги від власників Discovery Sport стосувалися роботи його акумуляторної батареї, а також гальм, двигуна, вихлопної системи та кермового управління. Всі ці проблеми призвели до того, що машина отримала рейтинг надійності лише у 55,4%.

Range Rover Evoque (2011-2019)

Дизельний «Евок» включив до списку «болячок» несправності відразу в 14 областях, але більшість із них припала на кузов та електрику. Рейтинг надійності – 56,2%.

Nissan X-Trail (2014-2022)

Сімейний кросовер Nissan увійшов до десятки найненадійніших автомобілів з рейтингом 58,3%. Несправності в його випадку найчастіше виникали із системою кондиціонера, акумулятором, гальмами, електрикою, вихлопом та трансмісією.

Lexus RX (2003-2009)

Бачити в цьому антирейтингу популярний кросовер Lexus дуже незвично, але, як показує практика, уживані японські автомобілі також мають певні огріхи щодо надійності. Конкретно RX не порадував своїх власників частими проблемами з гальмами, а також 12-вольтовою батареєю та підвіскою. Рейтинг надійності – 61,6%.

Ford Kuga (2008-2013)

Перше покоління Kuga замкнуло десятку найненадійніших автомобілів з рейтингом у 61,6%. Найчастіші несправності в цьому кросовері були пов’язані з роботою: акумулятора, гальм, двигуна, вихлопної системи та підвіски.