У березні 2011 року неподалік східного узбережжя острова Хонсю (Японія) стався сильний землетрус, що спричинив аварію на АЕС «Фукусіма-1». Зараз цей район носить статус зони відчуження, де на відкритому повітрі ржавіє безліч автомобілів, що колись належали жителям міст, які жили навколо атомної електростанції.

Передбачалося, що більшість машин буде переміщено до спеціальних місць зберігання для подальшої обробки, проте це так і не відбулося. Тепер їм залишається доживати своє життя без можливості повернутись на дороги, пише Wheels News.

Яких тільки покинутих автомобілів немає в цій неживій зоні. Це і популярні серед японців кей-кари, і седани, а також вантажівки та інші. Найцікавіші вдалося сфотографувати «сталкерам», які нещодавно потрапили туди з екскурсією.

На одній із стоянок вони виявили один із найяскравіших представників японського автопрому початку 2000-х – спортивний родстер Honda S2000.

Honda S2000
Неподалік цього місця в об’єктиви фотографів потрапив симпатичний ретро компакт-кар Mazda Carol, який виглядає так, ніби його господарі ненадовго пішли на прогулянку в ліс і скоро повернуться.

Mazda Carol
Вдалося сфотографувати і знаменитий Nissan Skyline R32. Щоправда у машини відсутній бампер і ліве крило.

Nissan Skyline R32
Покинуті виявилися також великий мікроавтобус Daihatsu HiJet, а також компактний, але місткий Suzuki Carry.

Daihatsu HiJet
Але, мабуть, головними знахідками екскурсійних сталкерів стали люксовий седан Toyota Crown, а також заряджена 4-дверка Mitsubishi Lancer Evolution (на головному фото).

Toyota Crown
Причому виявити останню виявилося непросто. Машина стоїть у зарослому травою полі і, мабуть, тепер уже звідти нікуди не подінеться.