Водії, як правило, не дуже полюбляють розлучатися зі своїм автомобілем, тобто продавати його. Хіба що з’явився варіант придбати більш осучаснену версію свого улюбленого «залізного коня». Звісно, що швидко продати автомобіль, ще й дорого — мрія чи не кожного автомобіліста. Але зазвичай це дуже тривалий процес, і причина може бути саме в автомобілі.

Сайт «Pro Гроші» розповів, які автомобілі в Україні надзвичайно складно продати й чому.

BMW X6

Придбавши цей автомобіль, готуйтеся до того, що продати його буде надзвичайно складно. А вся проблема у двигуні — у BMW цієї серії двигун N63, а водії не надто горять бажанням морочитися з бензиновим 4.4 літровим «звіром», ще й з двома турбінами.

Volkswagen Tiguan

Один із найвідоміших кросоверів теж може надовго залишитися у гаражі через технічне оснащення. Проблема, як правило, у двигуні, який надзвичайно дорогий в обслуговуванні, особливо якщо йдеться про серйозний ремонт, і коробку передач. Тому більшість водіїв в Україні воліють не купувати цей автомобіль, або ж вимагають серйозну знижку.

Lexus RX450h

Проблеми з продажем в Україні стосуються усіх гібридних автомобілів в принципі. Всі Lexus і Toyota, які мають гібридну силову установку, не мають особливого попиту на вторинному ринку.

Все через те, що у таких 10-річних автівок спливає термін роботи батареї, а замінити її — недешеве задоволення.

Cadillac Escalade

Цей автомобіль — американський позашляховик з великою витратою пального. Це, безумовно, сумнівна опція в українських реаліях. Тому дуже часто на такі автомобілі доводиться довго шукати покупця.

Volvo S80

В принципі, Volvo не можна назвати надто популярною маркою в Україні, а якщо говорити конкретно про седан S80, ситуація тут наступна: в Україні надзвичайно складно дістати запчастини для двигуна.

Тому, якщо ви вже є власником Volvo S80, вам не позаздриш — знайти покупця практично нереально. Хіба ним буде якийсь недосвідчений автомобіліст.