Рухаючись по трасі нерідко можна побачити на узбіччі припарковані вантажівки, у колеса яких вставлені пластикові пляшки — таке дивне рішення обґрунтоване кількома причинами.

Про це повідомляє «Апостроф».

Так, взимку водії великогабаритних транспортних засобів, зокрема далекобійники, використовують пластикову тару, щоб запобігти заклиненню коліс внаслідок замерзання. Зазвичай цей спосіб застосовується для причепів, оскільки сильний тягач може легко зрушити з місця навантаження.

Під час руху вантажівки водії зазвичай не помічають, як заклинило колесо на причепі, і як наслідок, колесо може стиратися і лопатися. Оскільки причепи досить довгі, шофери не можуть бачити цього процесу. Для запобігання таких ситуацій далекобійники часто встановлюють місткості з пластику, що дозволяє їм бачити момент пробуксування або прокручування заднього колеса, користуючись дзеркалом заднього виду. Вони монтуються таким чином, щоб дно виступало трохи за межі автошини, що дозволяє підтримувати колесо в оптимальному положенні під час руху на зимових дорогах. У таких випадках намагаються використовувати кольоровий пластик.

Інша причина використання пластикової тари на колесах — це захист болтів та гайок від замерзання під час сильних морозів. Зазвичай кришки від пляшок зазвичай встановлюють на безкамерні шини, оскільки коли їх заклинює потрібно зняти колесо з диска, щоб зняти болт, що займає багато часу та зусиль.

Окрім цього, пластикові пляшки водії можуть застосовувати, аби убезпечити себе від крадіжки авто. Так, у випадку, коли водій засинає грабіжник відкручує гайки та знімає колесо. Це може стати серйозною проблемою, оскільки колесо для фури може коштувати понад $100 залежно від виробника та якості.