Уживаний автомобіль так званого D-класу, який в Україні прийнято вважати «представницьким», має бути не лише стильним, зручним та відносно недорогим, а й надійним. Які з таких седанів є найбезпроблемнішими вирішили з’ясувати журналісти британського видання «Whar Car?», повідомляє Avtosota.

Експерти провели опитування власників 4-дверок D-класу, в якому проаналізували інформацію про 25 тисяч автівок віком від 6 до 20 років.

Кожній із них було присвоєно власний рейтинг надійності. Він формувався на основі даних як про кількість виявлених несправностей за період експлуатації, так і про складність та час їх усунення.

Ford Mondeo

На першому рядку за кількістю поломок розташувався Ford Mondeo (2014-2022). Усього 3% власників цієї моделі поскаржилися на серйозні несправності, з якими вони зіткнулися під час використання автомобіля. Більшість із них припала на електроніку, не пов’язану з основними вузлами та агрегатами. У середньому на ремонт витрачалося менше, ніж тиждень. Рейтинг надійності – 98,3%.

Toyota Avensis

Друга позиція дісталася японській Toyota Avensis (2009–2015). Тільки 14% власників таких автомобілів, які брали участь в опитуванні, поскаржилися на проблеми з їхньою надійністю. Найчастіше в їх випадках виходили з ладу елементи підвіски, електрики двигуна та акумуляторна батарея. Середній термін ремонту – менше тижня. Рейтинг надійності – 95,6%.

BMW 3-Series

Третє місце застовпив за собою BMW 3-Series – бензин (2012-2019). За інформацією британських журналістів, власники бензинових «трійок» проводять у сервісах набагато менше часу, ніж дизельних. З тих несправностей, на які скаржилися власники машин на традиційному паливі, можна виділити проблеми з електрикою, кондиціонером та рідкісні поломки двигунів. У середньому на їх ремонт витрачалося трохи більше тижня. Рейтинг надійності – 93,3%.

Hyundai i40

Четвертим став корейський автомобіль Hyundai i40 (2012-2020). Ця 4-дверка може похвалитися не тільки доступною ціною в порівнянні з більшістю своїх конкурентів, але ще й безпроблемністю. Усього 10% респондентів, які брали участь в опитуванні, поскаржилися на поломки своїх i40. У їхньому випадку головними проблемами були збої в роботі двигуна, трансмісії та зчеплення, але ремонт машин займав менше тижня. Рейтинг надійності – 92,3%.

BMW 3-Series

Замкнув цей рейтинг BMW 3-Series – дизель (2012-2019). Кількість несправностей у цьому варіанті баварської «трійки» виявилася помітно вищою, ніж у бензиновому аналогу, проте це все одно дозволило німецькій 4-дверці увійти до списку найнадійніших седанів D-класу. З тих поломок, які найбільше турбували їх власників, окремо виділили: несправності кондиціонера, акумулятора, електрики та вихлопної системи. Проте в середньому усунення цих поломок займало менше одного тижня. Рейтинг надійності – 91,4%.