В Україні планують замінити всі водійські посвідчення, повідомила Юлія Клименко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, під час конференції “День інфраструктури”.

Юлія Клименко заявила, що громадяни повинні будуть поновлювати свої водійські права кожні 10-15 років, виходячи з майбутнього законодавства Верховної Ради, повідомляє Avtosota. Водії транспортних компаній повинні будуть підтверджувати свої права кожні п’ять років, відповідно до вимог ЄС.

Україна спростила процес отримання водійських прав, дозволивши громадянам отримувати їх у будь-якому місті, незалежно від того, де вони навчалися.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що згідно з новими правилами, громадяни отримуватимуть посвідчення водія в сервісних центрах, розташованих по всій країні. Відтепер взяти уроки водіння, скласти іспити та отримати готове водійське посвідчення можна в будь-якому місті.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, громадяни можуть скласти практичний іспит і отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС.