В Україні зареєстровали проект закону № 6379, який передбачає зменшення штрафів за порушення, пов’язані з переобладнанням ТЗ, що працюють на газовому паливі.

Закон пропонує знизити штрафи для водіїв з незареєстрованим газобалонним обладнанням, тим самим зменшивши їхній фінансовий тягар.

Цю інформацію підтвердив офіційний сайт Верховної Ради України, повідомляє Avtosota.

Запропоновані штрафи становлять 170 гривень за перше порушення і 340 гривень за наступні порушення. Наразі перший штраф становить 340 грн, а за кожне наступне порушення водій може позбутися прав або зазнати адміністративного арешту.

Окрім зниження штрафів, законопроект також містить положення щодо встановлення відповідальності за порушення, пов’язані з керуванням транспортними засобами з газовими балонами. Відповідне положення планується додати до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На думку авторів законопроекту, ці зміни необхідні, оскільки альтернативні види палива стають все більш популярними в Україні. Тому важливо захистити водіїв, які перейшли на екологічно чисте паливо. Крім того, цей крок може заохотити більше українців переходити на чистіші альтернативні види палива та зменшити викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Загалом, запропонований законопроект спрямований на підтримку переходу до більш сталого та екологічного транспорту в Україні.